Не знаєте, як почати писати твір?

Завжди мріяли, щоб ваш твір звучав наче пісня, але поки далекі від довершеності у цьому питанні? Скориставшись порадами, розміщеними на нашому сайті, ви навчитеся майстерно писати твори, як короткі, так і довгі, а головне – ця праця не буде займати у вас надто багато сил та часу.

Твір: Вічні поради щодо написання чудового есе

Для того, щоб процес написання твору Вас морально і фізично не виснажував, спробуйте зробити наступне:

  • Напишіть тезу. Напишіть тезу, яка містить чіткі, точні та стійкі аргументи. Наприклад, ви не можете написати тезу про існування єдинорогів, тому що ви не здужали це довести. Замість цього оберіть аргумент, який є цікавим і актуальним для вашої теми, крім того, сконцентруйтеся, принаймні, на двох-трьох конкретних деталях, які допоможуть вам аргументувати свою думку у творі про свої почуття до Батьківщини, або на іншу тему. Ось кілька прикладів різних тез:
  • Для аналітичного есе: «Три головні теми Великого Гетсбі — це самотність, зіпсованість людей багатством та втрата великого кохання».
  • Для аргументованого або переконливого есе: «Стандартизовані результати тестів не повинні бути фактором при вступі до коледжу, оскільки вони не точно вимірюють інформацію та є соціально-економічними упередженими».
  • Для експозиційного есе: «Більшість студентів-бакалаврів витрачають залишок свого часу на домашнє завдання, на друзів і на позакласні заходи».
  • Створіть схему. Після того, як ви склали тезу для твору по поезії Сосюри тощо, тепер слід створити схему, яка буде направляти вас наче дорожня карта для решти вашої роботи, та допоможе вам точно розуміти, що додати до кожного абзацу. Це зробить ваші думки логічними та організованими, не дасть вам відчути себе розбитим або змінити свою думку на півдорозі створення твору про епоху античності, або на іншу тему. Конспект має включати вступний абзац, розробку та висновок із зазначенням якомога більшої кількості доказів. Наприклад, це короткий виклад есе, теза якого: «Мадрид — найкраще місто для молодих професіоналів завдяки його визначним пам’яткам, клімату та ринку праці».
  • Вступ: 1) Гачок, 2) Три основні моменти, 3) Теза
  • Перший параграф розвитку: Пам’ятки: 1) Ресторани, 2) Клуби та бари, 3) Музеї
  • Другий параграф розробки: Клімат: 1) Пухнастий сніг, 2) Приємна весна, 3) Освіжаючий дощ
  • Третій абзац: Ринок праці: 1) Можливості для бізнесу та фінансів, 2) Можливості для мистецтва, 3) Можливості для спілкування
  • Висновок: 1) Підсікайте гачок, 2) Переформулюйте свої основні тези, 3) Сформулюйте свою тезу

Твір: пишіть сучасно та вражаюче

Перше, що вам потрібно зробити – залучити своїх читачів до сюжету свого символічного твору тощо, за допомогою вступу. Він складається з трьох частин: головної, основних положень і тези. Перша частина – це своєрідний гачок, сутність якого полягає в тому, щоб змусити читачів зацікавитись і продовжувати читати решту вашого есе. Гачок має бути пов’язаний із вашою основною думкою та спонукати читачів ознайомлюватись з матеріалом із захопленням. Ось кілька прикладів гачка, який може бути використаний у вступі:

  • Риторичне питання. Поставивши запитання у творі по Г. Сковороді, або на іншу тему, що залучить читачів до основної дискусії, що ви обговорюєте, ви зможете привернути увагу. Наприклад, твір на підтримку одностатевих шлюбів може починатися з запитання: «Чому закон або суспільство забороняє одружуватися з людиною, яку любиш?»
  • Дивовижне твердження або статистичні дані. Початок, який містить у собі вражаюче твердження чи статистичні дані про вашу тему (наприклад, твір «Найбільший злочин – це зрада») може допомогти привернути увагу читачів. Так, якщо ви пишете есе про депресію у студентів коледжу, ви можете почати з такого твердження (на основі досліджень): «Наразі більше ніж 10% студентів коледжу страждають від депресії».
  • Історія. Починаючи з короткої історії, пов’язаної з вашою тезою, ви можете привернути увагу читачів. Наприклад, якщо ви пишете есе про труднощі матері-одиначки, ви можете почати зі слів: «Хуана намагалася зводити кінці з кінцями, також піклуючись про свого сина Рамона».

Твір: ваших аргументів може бути недостатньо, якщо есе навіває нудьгу

Після того, як ви залучили читачів до ознайомлення вашого твору новели тощо, за допомогою сильного твердження, настав час описати, принаймні одним-двома реченнями, кожну головну думку, щоб ваші читачі знали, чого очікувати. Наприклад, якщо ви пишете есе з тезою на кшталт: «Три центральні теми «Великого Гетсбі» — це самотність, розбещення багатством та втрата великого кохання», вам слід використати одне речення, щоб описати самотність у романі, одне речення описує корупцію та зіпсованих багатством персонажів, а інше твердження описує втрату великого кохання. Ви зацікавили своїх читачів і висловили основні тези твору «Краса душі» тощо? Тепер вам необхідно підтвердити свою тезу. Зазвичай краще розміщувати його як останнє речення у вступному абзаці, хоча іноді есе може вийти неперевершеним, якщо ви розмістите речення на початку вступу. На додаток до вступного абзацу, теза має бути дорожньою картою для решти есе, щоб читач знав, чого очікувати від даного матеріалу. Підсумовуючи, хороший спосіб почати есе для коледжу має включати наступне:

  • «Гачок», який привертає увагу читача.
  • Коротке обговорення основних моментів, які будуть висвітлені в основній частині есе.
  • Тези. Після того, як ви знайшли тезу та написали вступний абзац твору про цінності в житті людини, або на іншу тему – велика частина важкої роботи над есе виконана. Тепер вам потрібно буде повністю представити параграфи основної частини, щоб пояснити головні моменти вашої тези, що допоможе переконати читачів. Тут можна вкластися в об’єм від 3 до 5 (або більше) абзаців, залежно від довжини есе. Кожен параграф основної частини вашого епічного твору повинен містити наступне:
  • Тематичне речення, яке повідомляє читачеві, про що йтиметься в абзаці.
  • Деталі підтримки, докази, факти чи статистичні дані, які розкривають суть.
  • Заключне речення, що включає представлені ідеї та служить переходом до наступного абзацу розвитку. Після того, як ви представили параграфи розвитку твору по Кафці, вам потрібно написати висновок, який включає ідеї, представлені та пояснені в есе. У висновку має бути кілька речей:
  • Знайдіть свою тезу
  • Нагадайте читачеві Вашу головну думку
  • Повторно наведіть історію, статистику чи факти зі вступу (необов’язково)
  • Залиште читача з думками про ваше есе після того, як він його прочитає

Твір: Композиція має бути гармонійною

Працюючи над твором про Батьківщину тощо, не забувайте писати від третьої особи. Якщо не вказано інше, написання від третьої особи є дуже важливим аспектом підготовки відмінного есе для вишу, тому ви не повинні говорити «Я думаю, що...» або «Я знаю, що...», тому що Ваш аргумент прозвучить дуже слабко або несуттєво. Замість того, щоб говорити «Я вважаю, що аборти повинні бути легальними», ви можете сказати «Аборти повинні бути легальними», щоб посилити свій аргумент. Не використовуйте «ти» чи «ви», натомість старайтесь писати «він», «вона», «вони» або відповідні займенники. Замість того, щоб висловлюватись в манері на кшталт: «ви повинні витрачати на навчання від 3 до 5 годин щотижня, якщо хочете добре навчатися в коледжі», пишіть - «студенти повинні витрачати на навчання від 3 до 5 годин на тиждень, якщо вони бажають досягнути успіху». Після того, як ви написали чернетку художнього чи іншого твору, вам потрібно повернутися на початок та переглянути есе, переконавшись, що у вашій логіці немає недоліків, необґрунтованих пунктів або слабких аргументів. Ви також можете виявити, що не все в есе є актуальним, ваші ідеї повторюються, або що вам потрібно трохи скорегувати свою тезу – і це цілком природно. Якщо ви хочете написати гарний твір про свою країну, або на іншу тему у ВНЗ, вам потрібно працювати ретельно. Плануйте свою роботу, будьте переконливими, висувайте свої ідеї логічно та аргументовано і тільки тоді ви отримаєте найвищий бал. Пам’ятайте, що головна мета вашого есе – привернути увагу читача. Якщо ж на написання твору про добро і зло в сучасному світі, або на іншу тему, немає ні часу, ні сил – зверніться по допомогу до наших спеціалістів. Команда професіоналів вже готова написати твір-мрію згідно з всіма вимогами і надіслати його точно у вказані строки, зробивши все довершено та на найвигідніших для вас умовах.

КОНТАКТИ

ГРАФІК РОБОТИ

Ми відкриті 24/7

ДІЗНАТИСЬ ВАРТІСТЬ

Оберіть послугу

Для швидкого звʼязку рекомендуємо залишати
номер телефону або @контакт в Telegram

Я даю згоду на обробку своїх персональних даних відповідно до політики
конфіденційності
та приймаю умови договору публічної оферти

Уже замовив(ла) роботу?
Залиш відгук про роботу кролика, для
нього це дуже важливо!

Залишити відгук