Практичні поради у написанні твору

Бажаєте написати довершений твір про рідну землю, або на іншу тему, а в голові немає жодної думки, як це зробити найкраще? За допомогою низки матеріалів на нашому сайті ви зможете написати довершений твір не тільки про любов, але й про інші надскладні речі. Просто вивчайте статті про твори і всьому навчитеся, а якщо і це не допоможе – тоді ви завжди можете звернутися по допомогу до наших спеціалістів.

Твір: дружні поради для написання шедевра

У тому випадку, якщо ви хочете написати твір, який стане вашою гордістю, а не соромом – тоді зважте на наступні поради:

  • Уважно прочитайте вимоги. Ця порада дійсна для будь-якого предмета, іспиту чи твору у різних стилях. Тут, зазвичай, у вас попросять три речі, які ви повинні взяти до уваги, щоб отримати максимальний бал: поважати структуру аргументованої промови, створити контент, який відповідає аргументації на дану тему, дотримуватись норм літературної мови та заданого об’єму (кількості слів твору по творчості Володимира Винниченка, або на іншу тему).
  • Зосередьтеся на гіпотезі. Що містить гіпотеза ? Як правило твір – це мистецтво правильної аргументації та подачі гіпотез, які складаються з двох перемінних: у першій ви виділите дійсну загальну істину про обговорювану тему, а в другій – висловлюєте свою думку щодо неї. Правильна загальна істина чи теза – це вишня твору, тому що наче у випадку найсмачнішого торта, вона додає витонченості цьому шедевру, а у нашому випадку – робить зміст есе довершеним, і це допоможе Вам зробити рядки дуже смачними для стороннього читача. Почати можна так: «Відомо, що...», або «З давніх-давен люди розуміли, що...». Потім ви сформулюєте думку про тему, починаючи новий абзац так: «На мою думку...» , або «Я вважаю, що...». Тут дуже важливо наступне: ви повинні знайти, як мінімум, два аргументи, які ляжуть в основу вашого мінітвору, або великого есе, через, скажімо, їхні підзаголовки. Це означає, що ви не поспішаєте писати все що у голову прийде, а замість цього заздалегідь продумуєте свій твір по «Крихітці Цахес» тощо, робите подумки начерк (або створюєте чернетку) і підсумовуєте вірні аргументи в останній частині гіпотези.
  • Розвивайте свою аргументацію у тексті. Доцільно представляти свої аргументи словами: «по-перше...», «по-друге...» і не вдаватися до «З одного боку...» , «З іншого боку...», оскільки такий підхід у створені історичного твору, або праці в іншому жанрі, означає довершену аргументацію, разом з контраргументацією, а це вельми затратна і складна праця. Що ж означає аргументація? Це чотири кити, або стовпи, на яких тримається хороший твір по Франку, або на іншу тему: пояснення, приклади, ілюстрації і цитати. Пояснення окреслюють проблематику аргументу, але, як правило, для довершеного есе їх недостатньо, тому абсолютно необхідно наводити приклади: з літератури (в ідеалі), з науки, з історії, зі спорту чи інших сфер, із повсякденного чи навіть із власного життя, тому що часто найкращий приклад – особистий приклад. Не забувайте про ілюстрації, які є не чим іншим, як порівняннями, алегоріями чи історіями, які можуть підтвердити ваш аргумент. А якщо у вас під рукою для твору у ролі прикладу є цитата людини, яка зробила вагомий внесок у цій галузі – то це справжня вишенька на торті.
  • Сформулюйте висновок. Якщо аудиторія прочитала твір, підкріплений хорошим висновком – це залишає сильне остаточне враження. Наприклад: Вам задали твір про те що Гофман великий письменник. У висновку ви маєте аргументовано і сильно пояснити хід ваших думок у даному напрямку. При цьому Вам доведеться не просто повторити гіпотезу з нюансами (це дійсно необхідно), або привести узагальнення аргументів (що також важливо), але використовуючи риторичне запитання, звернення на кшталт «воля Господа непорушна!» (твір, так чи інакше пов'язаний з релігійною тематикою), вигук без права оскарження чи гру слів, ви демонструєте, що у вас є стиль. Висновок має бути розпочато новим абзацом, приблизно з такого вислову: «На завершення...» тощо.
  • Дотримуйтеся певної техніки написання. Ваш твір по творчості П. Куліша, або на іншу тему, має бути точним, зв’язним, легким у прочитанні і дуже переконливим, тому слід звернути особливу увагу на правильність викладеного у граматичному, але особливо, в логічному контексті. Для цього використовуйте сполучники, характерні для аргументативного тексту, наприклад: я вважаю, що, я думаю, що, таким чином, отже, натомість, тому що, оскільки, але, однак, так тощо. Хороший твір по віршу «Доля» Т. Г. Шевченка поважає правильну структуру: гіпотеза, аргументація, висновок, і збереження балансу між компонентами. Не лінуйтесь читати, перечитувати, виправляти текст твору про вибір шляху у житті або на іншу тему, і все вийде гармонійно.

Драматичний твір: приклад побудування праці

Завдання: Написати аргументований текст на 15-20 рядків про ненависть, виходячи з думки: «У той час, як любов освітлює життя і підсолоджує його, ненависть затемнює, наповнює гіркотою і робить його нестерпним».

Вступ

Хто хоч раз не пробував розібратися в тонкощах того як творити любов і ненавидіти? Я серед тих, хто підтримує ідею, викладену в наведеній цитаті, а саме те, що будь-яка любов є почуттям, яке освітлює шлях та робить життя красивішим, тоді як ненависть лише приносить гіркоту та розчарування в життя людей (власна думка + гіпотеза зв’язана з цитатою).

Зміст

По-перше, і любов, яку ми віддаємо, і любов, яку ми отримуємо, змушують нас дивитися на життя з інших точок зору і забувати про матеріальні речі. Ось так ми, люди, розуміємо, що з любов’ю у нас прекрасне життя, і вчимося цінувати ці чудові моменти. Це може бути зроблено за допомогою будь-якої любові, будь то батьківська, пристрасна, до друзів чи будь-кого з наших товаришів, але я вірю, що якщо все це є в житті людини – вона може сказати, що справді реалізувала себе. Звичайно, любов також приносить страждання, але лише знаючи всі переживання, які приносить любов, ми зрозуміємо, що немає більш піднесеного почуття, ніж це (1-й аргумент із прикладом) Я вважаю, що ненависть не повинна існувати в нашому житті, тому що вона змушує нас забувати про себе, не звертати уваги на прекрасне в житті і зосереджуватися лише на завданні шкоди оточуючим. Таким чином ми лише станемо розчарованими людьми, які зрештою зрозуміють, що життя пройшло повз них і вони не насолоджувалися дійсно важливими речами (аргумент 2/контраргумент із підтримкою)

Висновок

Кожен має право вибирати, що він робитиме зі своїм життям, але врешті-решт ми всі зрозуміємо, що, як я стверджував у попередніх висловлюваннях, завдяки любові можливі прекрасні речі, що це почуття завжди викликає у нас захоплення від емоцій і що немає нічого, що може дати більше краси життю, тоді як ненависть принесе у наше життя лише сумне і темне (прислівники, прислівникові звороти, сполучники чи словосполучення, дієслівні конструкції – вони допомагають висловити ідеї); Для того, щоб ваш твір мав не тільки душу, але й довершену форму, можете час від часу використовувати наступні слова або вирази:

  • наступність, безперервність: по-перше, по-друге, і т. д., з одного боку, з іншого боку, крім того, також
  • контраст: але, однак, але, на відміну від, навпаки
  • рейтинг: перш за все, перш за все, важливіше ніж
  • порівняння: такий самий, як, так само, порівняно з, подібно
  • ймовірність: ймовірно, можливо, можливо, це може бути так
  • певність: безумовно, звичайно, звичайно, безсумнівно, що
  • поступливість: хоча, проте, однак, навіть якщо
  • висновок: так, отже, отже, на закінчення, як наслідок, зрештою У тому разі, якщо навіть приклади твору з нашого сайту не надихнули вас на створення довершеної праці – ви завжди можете звернутися по допомогу до спеціалістів на нашому сайті. Професіоналізм та величезний досвід цих людей допоможуть зробити твір справді довершеним згідно з всіма висунутими умовами.

КОНТАКТИ

ГРАФІК РОБОТИ

Ми відкриті 24/7

ДІЗНАТИСЬ ВАРТІСТЬ

Оберіть послугу

Для швидкого звʼязку рекомендуємо залишати
номер телефону або @контакт в Telegram

Я даю згоду на обробку своїх персональних даних відповідно до політики
конфіденційності
та приймаю умови договору публічної оферти

Уже замовив(ла) роботу?
Залиш відгук про роботу кролика, для
нього це дуже важливо!

Залишити відгук