Секрети написання мотиваційного листа

Вам необхідно написати твір, який стане тестом на вступ до ВНЗ, і буде при цьому довершеним? Завдяки порадам, представленим на нашому сайті, Вам буде під силу написати есе будь-якого типу, навіть твір по книзі, який дається вам ціною надмірних зусиль.

Твір: вчинок, який вам доведеться рано чи пізно зробити

Процедура подачі заявок завершена, НМТ здано, і тепер настав час показати свою особистість і представитися членам приймальної комісії за допомогою чудового, можливо навіть трохи драматичного твору. Вам знадобляться дні, щоб написати його, тоді як викладачу лише хвилини, щоб прочитати, тому потрібно зробити свою роботу якомога привабливішою, і якщо не захопливою, то, принаймні, дуже цікавою. Так, твір невеликий, тому використання лише 250-650 слів, щоб висловити свою унікальність та отримати шанс на прийняття, може створити на вас великий тиск. Але якщо ви зробите це правильно, дотримуючись покрокових інструкцій щодо написання твору на місцевості, то зможете створити справжній шедевр на 250, 500 або 650 слів.

Твір: риссю крокуємо по важливих етапах

Для того, щоб написати твір, не гірший закордонних аналогів, за допомогою яких кращих студентів приймають до Гарварду, Оксфорду тощо, просто слідуйте наведеним нижче інструкціям:

  • Уважно прочитайте, що саме від вас вимагається. Виші, які вимагають від абітурієнтів створення публіцистичного твору, зазвичай надають вказівки, такі як теми есе на вибір, кількість слів, шрифт, формат і загальна структура даного проєкту. Вивчити вимоги до твору, щоб на майбутнє вберегти себе від поширених помилок – це один із перших кроків, які ви повинні зробити, щоб написати довершену працю. З усіма хвилюваннями, стресом і тиском, які ви відчуватимете в душі протягом роботи над твором, можна зовсім забути прочитати інструкції. Якщо ви пишете працю не дотримуючись встановлених правил, представники приймальної комісії просто припустять, що ви не можете творити у рамках вишу, і миттєво підготують відмову для вас.
  • Почніть з сильного аргументу. Ваш вступ має починатися з чогось справді захоплює, що приверне увагу читача і змусить не припиняти читання ні на мить. Це має бути щось привабливе, цікаве, інтригуюче, але разом з тим здібне показати читачеві, про що йдеться у вашому сильному творі. У вступі ви, як абітурієнт, говорите членам приймальної комісії, що ви унікальні, і демонструєте, чим ви виділяєтеся з-поміж інших. Ви можете почати свій вступ з історії, яка демонструє вашу особистість і характер, або просто дати натяк, щоб заінтригувати читача. Пам’ятайте, що у вступі не потрібно розповідати буквально все, а натомість просто представити твердження, яке допоможе викладачам зрозуміти, наскільки ви унікальні, і захотіти дізнатися про вас більше.
  • Продемонструйте свою автентичність. Тепер, коли ви завершили першу частину, тобто вступ, і зацікавили читача, вам потрібно рухатися далі у цьому ж напрямку. Пишучи твір – любімо його, тому робимо захопливим, привабливим, переконливим. Для цього використовуйте свій внутрішній голос і конкретні переконання, на яких має базуватись ваше есе. Пам’ятайте, що університети шукають в абітурієнтів справжні навички мислення та якість, тому не використовуйте у своїй праці шаблонні вирази чи ідеї. Просто будьте собою і робіть усе на совість, а головне – із задоволенням. Часто такий твір має містити «вишню» – у ролі якої виступає можливість довести, хто ви є, тож не залишайте поза увагою свої наявні знання про обраний курс та те, як він відповідатиме вашим цілям, рішучості, навичкам та амбіціям. Напишіть у творі про те, чому ви навчилися у своїй країні та поза її межами, і про свій розвиток до цього моменту, про те, як ваші навички та знання можуть позитивно вплинути на цей ВНЗ, і досвід, унікальний для вас. Це найбільша частина есе, яка включає основний об’єм оповідання. Пам’ятайте, що есе має обмеження кількості слів, тому не витрачайте його на переказ несуттєвих подій. Нехай кожне слово у ньому має значення.
  • Наведіть відповідні приклади на підтвердження своєї думки. Довершений етичний твір, що ви збираєтеся написати, покликаний продемонструвати офіцерам приймальної комісії практичний аспект вашого розуму, те, у якому напрямку рухається хід ваших думок і Ваш погляд на світ. Тепер вам потрібно переконатися, що есе підтримує обрану точку зору. Не поспішайте та сформулюйте ключові аспекти і тоді ви зможете почати писати згідно з обраною точкою зору. Це означає, що будь-яка ідея, що ви висловлюєте, не просто констатує факти, а й додає конкретні деталі та приклади для розвитку ваших тверджень. Для цього у творі про вас, як про цікаву людину, наведіть конкретні приклади зі свого унікального досвіду, напишіть про те, що вас справді мотивує та як ви змогли розвинути певну точку зору.
  • Упорядкуйте свій твір. Окрім організації процесу написання твору без конфліктів із собою та оточенням, щоб слідувати підказкам, вам потрібно створити певний настрій і дати текти своїм думкам в обраному напрямку. Основні аргументи, тези та ідеї мають бути уже сформульовані, тому що рухатися згідно з детальною мапою краще, ніж їхати навмання, просто залишаючи на папері купу безглуздих слів. Так, ви можете писати про різні речі у творі, навіть цитувати Омара Хаяма, але все це має бути змістовним, добре організованим і не йти у розріз з обраною чи заданою темою. Зробіть так, щоб ваші думки йшли в чіткому порядку. Перш ніж почати писати, створіть і організуйте структуру або план есе, розділивши його на вступ, основну частину та висновок. Пам’ятайте, що Ваш висновок так само важливий, як і вступ, тому зробіть його сильним і отримайте позитивний для себе результат у вигляді запрошення до навчання в обраному ВНЗ.
  • Етап корекції надто важливий, щоб нехтувати цим. Нарешті, це останній етап того, як майстерно написати твір для вступу у виш, і тут прийшов час здійснити вичитку та перегляд. «Людині властиво помилятися…» — це твердження, яке завжди працює в просторі написання контенту. Ви в обов’язковому порядку зробите помилки під час написання матеріалу, і найбільший чи найменший твір не є винятком з цього правила. Дійсно, ви не можете уникнути таких негараздів як граматичні, орфографічні, пунктуаційні помилки тощо, в процесі написання, але корекція допоможе знайти і видалити ці негаразди. На етапі вичитки ви знову і знову вивчаєте й перечитуєте есе, помічаючи помилки, які ви пропустили під час написання, і виправляючи їх. Після виправлення твору по Довженко, або на іншу тему, ви переглядаєте його ще раз, щоб переконатися, що нічого не пропустили. Етап коректури — це не одинична праця, тому вам доведеться дати його іншим, щоб вони перевірили вас і допомогли вказати на помилки, що ви могли пропустити. Для того, щоб здійснити це, просто зробіть копії та роздайте їх батькам, братам і сестрам, вчителям і близьким друзям, попросивши їх обвести ручкою іншого кольору (олівцем) ті місця, де вони бачать помилку. Через кілька днів заберіть у них усі копії твору по Байрону тощо, та порівняйте записи, зверніть увагу на найпоширеніші помилки. Однак, якщо ви не хочете ділитися своїм есе з усіма, тому що, можливо, з якоїсь причини ви надчутливі до змісту – зверніться за професійною допомогою до свого вчителя чи репетитора. Ці люди є професіоналами своєї справи, тому часто допомагають старшокласникам складати есе, а значить – їх поміч буде незайвою із самого початку процесу написання.

Твір: з корисними порадами жити та працювати завжди легше

Під час написання тексту твору є кілька речей, які вам потрібно знати, щоб зробити процес простішим та ефективнішим:

  • Перш ніж почати писати новий твір, досліджуйте навчальний заклад, до якого ви збираєтеся подавати документи. Зрозумійте його цінності, культуру, бачення, цілі та завдання.
  • Почніть писати твір спостережливо та давши собі достатньо простору, щоб ви могли зробити усе нікуди не поспішаючи. Це дасть час приймальній комісії, щоб ретельно розглянути вашу заяву, включаючи і написане есе.
  • Перегляньте, відредагуйте та перепишіть своє есе, як вам зручно
  • Попросіть допомоги вчителів, членів родини та/або друзів.
  • Під час написання свого есе розглядайте такі питання, як:
  • Якби цей твір написав не я, чи було б мені цікаво його прочитати?
  • Чи розповідає це есе цікаву історію?
  • Як я можу зробити так, щоб цей твір був співзвучним із моїм внутрішнім світом?
  • Що для мене означає ця тема?
  • Я пишу достатньо творчо? Зробіть твір своєю гордістю, креативним і захопливим на всьому шляху написання, і для досягнення цього просто виконайте наступне;
  • Будьте лаконічними
  • Створіть чіткий стиль письма
  • Демонструйте за допомогою слів, а не просто розповідайте
  • Використовуйте унікальний тон мовлення
  • Не будьте пасивними та нудними в процесі оповідання
  • Будьте весь час сфокусовані на темі
  • Виділяйтеся та намагайтеся уникнути шаблонних виразів

Не секрет, що твір це Ваш друг, з яким ви маєте бути уважним та чуйним, і лише тоді він стане вам у пригоді при вступі у виш чи в процесі навчання у ньому. Але що робити, якщо твір – це картина яка не пишеться, тому що у вас немає натхнення, часу і сил на її створення? Як вчинити, коли твір став норовливою дівчиною, і не йде у ваші обійми? Команда спеціалістів з нашого сайту вже готова прийти на допомогу до вас і написати довершену працю, здати її у точно вказані вами строки, згідно з всіма вимогами та на найвигідніших для Вас умовах.

КОНТАКТИ

ГРАФІК РОБОТИ

Ми відкриті 24/7

ДІЗНАТИСЬ ВАРТІСТЬ

Оберіть послугу

Для швидкого звʼязку рекомендуємо залишати
номер телефону або @контакт в Telegram

Я даю згоду на обробку своїх персональних даних відповідно до політики
конфіденційності
та приймаю умови договору публічної оферти

Уже замовив(ла) роботу?
Залиш відгук про роботу кролика, для
нього це дуже важливо!

Залишити відгук