Як написати ідеальний мотиваційний лист?

Твір: вічна проблема для перфекціоніста

Коли ви збираєтесь вступати до ВНЗ , однією з вимог є прикладений до заявки мотиваційний лист. Подача заявки до ВНЗ може бути важким завданням, особливо якщо ви не підете правильними шляхами, тобто не поговорите про це зі своїми викладачами чи репетиторами або не знайдете правильної відповіді в Інтернеті, а просто напишете твір навмання, і все перетворюється на комедію, а точніше – на трагікомедію. Подібний підхід лише призведе до того, що ви отримаєте неадекватну інформацію, і саме тут почнеться крах вашої заявки на вступ. Зазвичай для того, щоб подати заяву на вступ до ВНЗ, окрім обов’язкового ЗНО (або НМТ), необхідно виконати деякі вимоги, зокрема, подати певні документи, наприклад, рекомендаційний лист, заяву, есе тощо. Вимоги часто відрізняються залежно від конкретних програм, рівня навчання та місця проживання майбутнього студента. Незалежно від того, до якого вишу ви бажаєте вступити, завдання написати твір, як правило, є величезною перевагою для вашої заявки. За допомогою есе ви продемонструєте свої навички критичного мислення, знання мови, вміння розв'язувати проблеми та багато інших речей, що вигідно демонструють вашу персону в очах приймальної комісії. Безперечно вимоги, які потрібно виконати, щоб вступити до вишу можуть злякати новачка, особливо, якщо він являється ще й перфекціоністом, але вони, як правило, є показниками вашої академічної успішності, як-от атестат середньої школи, середній бал у попередній школі, результати тестів та інші досягнення. Саме тому, твір – це шлях, фініш якого відрізняє двох студентів з однаковою успішністю. Завдяки сильному та добре підготовленому есе, один учень може бути кращим за іншого, навіть якщо їхні оцінки та результати ЗНО (або НМТ) однакові. Саме так приймальні комісії ВНЗ відбирають ідеального абітурієнта. Написавши кращий твір для вступу до вишу ви матимете можливість виділитися з натовпу. Це також корисно у випадках, коли поріг вступу дуже високий, але переконливе есе допомагає виділитися з десятків інших блискучих абітурієнтів і змінити ситуацію на свою користь. Довершений твір може визначити ваше майбутнє у ВНЗ, також з тієї причини, що навіть попри ваші виняткові успіхи в навчанні, університет, до якого ви подаєте заяву, все ще не знає, хто ви, і приймальній комісії потрібно познайомитися з Вами. Викладачі шукають твір, про те який ви син своєї країни. Працю, здатну продемонструвати хто ви є, тому пишіть про те, що буде унікальним саме для вас. Це надасть вам можливість поговорити безпосередньо з членами приймальної комісії, які і приймають рішення про вашу подальшу долю.

Твір: любити процес написання і дотримуватися вимог ВНЗ

Зазвичай виш, до якого ви подаєте заяву, має надати вам тему есе та кількість слів, яка має бути в ньому, але очікуйте, що довжина статті буде мінімум від 250 до максимум 650 слів. Зрозуміло, що в рамках такого скромного об’єму висловити можна не так багато, тому перейдіть відразу до основної теми та обговоріть головні моменти, які і створюють різницю між позитивним результатом та відмовою. До того ж при написанні твору рідною мовою слід взяти до уваги декілька корисних порад:

  • Початок надважливий. Написання вступу до есе є складним завданням, і ви не можете ігнорувати його вагу, оскільки це також найважливіша частина вашого твору. Члени приймальної комісії щороку читають тисячі есе, тому на ознайомлення з вашою працею може піти всього близько 5 хвилин. Для початку зробіть вступ до свого короткого твору досить переконливим, щоб спонукати продовжити читання. Не розповідайте занадто багато на початку – це допоможе читачу легко здогадатися про решту вашого есе. Натомість створіть несподіваний початок, який приверне увагу читача, поставить запитання та утримає їх в цікавості щодо решти есе. Для цього перемістіть свій найпереконливіший досвід на передній план або вступ і структуруйте нарис навколо нього. Практикуйтеся у написанні якомога більше разів, створюйте чернетки і спонукайте людей навколо вас читати дану працю. Ви також можете звернутися за допомогою до вчителів, батьків і друзів.
  • Структура також має велике значення. Структура твору – це земля, на якій стоїть есе. Правильний підхід до створення полягає в тому, щоб почати зі вступу, який містить ваші основні думки, потім продовжити наводити приклади чи докази на підтримку своєї головної тези, а на закінчення варто подати якусь ефектну думку чи аргумент на основі того, що було продемонстровано.
  • Дізнайтеся про формат, перш ніж здавати працю. ВНЗ, до якого ви подаєте заяву, повинен завжди надавати вам формат, а якщо ні – дотримуйтесь простих рекомендацій, наведених нижче:
  • Використовуйте легший для читання шрифт, наприклад Times New Roman, Calibri, Cambria або Arial
  • Використовуйте стандартний розмір шрифту (12 є досить стандартним)
  • Ваше есе має бути з 1,5 або подвійним інтервалом між рядками для зручності читання
  • Використовуйте поля розміром 1 дюйм. Для вступу у виш вам потрібен мотиваційний лист, який виразить ваші почуття та якнайкраще продемонструє риси вашої особистості? Довершений твір – музика для приймальної комісії, і спеціалісти на нашому сайті зможуть створити справжню симфонію, яка суттєво покращить ваші шанси на успіх.

КОНТАКТИ

ГРАФІК РОБОТИ

Ми відкриті 24/7

ДІЗНАТИСЬ ВАРТІСТЬ

Оберіть послугу

Для швидкого звʼязку рекомендуємо залишати
номер телефону або @контакт в Telegram

Я даю згоду на обробку своїх персональних даних відповідно до політики
конфіденційності
та приймаю умови договору публічної оферти

Уже замовив(ла) роботу?
Залиш відгук про роботу кролика, для
нього це дуже важливо!

Залишити відгук